Civiele Techniek in 3D

10 jaar ervaring

Al ruim 10 jaar ervaring

Terwijl de eerste projecten fotorealistisch waren kwamen wij er gaande weg achter dat de verhouding tussen het te maken 3D werk (vooral het detailniveau) niet in verhouding stond met het resultaat dat beoogd werd. Met andere woorden, we moesten dit slimmer en sneller gaan aanpakken. Dit heeft geresulteerd in verschillende stijlen die we kunnen toepassen afhankelijk van de grootte van het project en het beschikbare budget bij de opdrachtgever.

Terwijl soms visualisaties worden gemaakt wordt in de meeste gevallen een animatie gemaakt. In ons portfolio pagina vind je al een aantal voorbeelden. Opvallend zijn de grotere projecten zoals die waarin we voor een Civiel Ingenieursbureau in China een zeer uitgebreide animatie hebben gemaakt waarin de technieken van een Nederlandse partner werden toegepast op de Chinese situatie.

Internationaal hebben we verschillende andere projecten mogen uitvoeren, bijvoorbeeld met betrekking tot het maken van een snelweg door Berlijn of het saneren van zwaar vervuilde rivieren in India.

Wij werken ook zeer regelmatig voor verschillende gemeenten, zoals die van Rotterdam en Dordrecht en natuurlijk onze eigen gemeente Hendrik-Ido-Ambacht. Het betreft dan vooral renovaties van wegen, dijken en kades, maar ook de herinrichting van wegen waarvoor het belangrijk is om vooraf duidelijk te communiceren.

Onder onze opdrachtgevers bevinden zich ook bekende aannemers zoals Boskalis, Van Oord, KWS en Heijmans en verschillende ingenieursbureaus.

Ons eerste project

Het allereerste project dat wij hebben uitgevoerd was voor Tennet en betrof het verwijderen van hoogspanningsmasten in Delft waarbij de hoogspanningsleidingen ondergronds werden gebracht. De huidige en toekomstige situatie werd door ons fotorealistisch gevisualiseerd. Deze zijn gebruikt tijdens presentaties aan omwonenden en belanghebbenden omdat dit nogal een ingrijpend project was direct in de buurt van woningen. Dit project was het begin van een lange reeks projecten waarvan we hieronder enkele voorbeelden geven.

Wat voor soort ervaring doe je hiermee op tijdens die 10 jaar? Je leert veel over de techniek en het jargon dat wordt gebruikt. Het belangrijkste is echter de manier waarop je de technische plannen kunt vertalen naar iets dat iedereen begrijpt.

Westkade Sas van Gent
Damwand wordt 'getrild'
Cho√ęphorus op de punt
Heffen brugdeel met kraan
Heffen vanaf ponton
Aansluiting op Riool
Het process van vullen van tubes
Procesoverzicht sediment 'bricks'
Verwijderen van splijtstof
3D hoogspanningsstation Delft
Realistisch 3D gemonteerd op foto
Bekijk hier ons project voor China
In samenwerking met ingenieursbureau Netics hebben wij verschillende 3D animaties gemaakt voor een Chinese partner.
Bekijk case
Check out wat er gebeurt in Sas van Gent (2020)
De Westkade in Sas van Gent is na ruim 100 jaar belasting aan het verzakken. In stappen wordt deze gerenoveerd.
Bekijk case
Bekijk verschillende herinrichtingsprojecten.
Wij hebben verschillende animaties gemaakt over de aanpassing van wegen en de consequenties daarvan.
Bekijk case
Of bekijk verschillende kade-renovatie-projecten.
In veel gevallen gaat het om historische kades die moeten worden hersteld zonder schade aan omliggende panden te veroorzaken.
Bekijk case