Reconstructie Westkade, Sas van Gent

Als de (water)veiligheid en leefbaarheid in het geding zijn, verdienen burgers en bedrijven een duidelijk, visueel en transparant verhaal. HIA3D heeft ervoor gezorgd dat dit verhaal helder is vertaald in een krachtige 3D-animatie en storyline.”
Jan Walhout, managing director Ingenieursbureau Walhout Civil B.V.

Reconstructie in 3D

In 2016 bleek de Westkade langs de doorgaande weg in Sas van Gent te zijn gescheurd. Ondanks tijdelijke voorzieningen moest de weg worden afgesloten, met grote gevolgen voor lokale ondernemers, bewoners en doorgaand verkeer van en naar België. Kortom, renovatie is gewenst.

De animatie/videoproductie laat zien wat voor uniek en enorm bouwwerk deze in 1912 gebouwde kade is. Ooit bedoelt voor paard en wagen en inmiddels na meer dan 100 jaar trouwe dienst is de tijd gekomen om de kade aan te pakken. De animatie legt stap voor stap uit hoe dit wordt aangepakt. De animatie is bedoeld voor bijeenkomsten met belanghebbenden en wordt gedeeld op de website van de gemeente Terneuzen en in verschillende (sociale) media.

Opdrachtgever: ingenieursbureau Walhout Civil i.s.w.m. kunstmestproducent Rosier Nederland B.V. wiens fabriek en kraan in de animatie te zien zijn.

Video Reconstructie Westkade Sas van Gent

Betonconstructie
Houten fundering wordt aangebracht
Bouw Westkade rond 1910
Betonconstructie bijna klaar (honderd jaar geleden dan)
Huidige kade
Huidige kade
Tijdelijke afmeerpalen
Westkade Sas van Gent
Westkade Sas van Gent
Bovenaanzicht
Tijdelijke damwand wordt geplaatst
Damwand wordt 'getrild'
Achterste ankerscherm wordt geplaatst
Overzicht
Ankers worden bevestigd
Fundering voor kraanrail wordt geplaatst.
Eindafwerking
Check out andere kaderenovatie-projecten
Hier zijn enkele andere kaderenovaties te vinden. Veelal betreft het historische kades die met zorg moeten worden gerenoveerd.
Bekijk case