ARTISHOCK

Explorers of digital space

Artishock

HIA3D is mede-oprichter van ArtiShock. Dit is een full-service Augmented Reality bedrijf. Sommige van onze mensen zijn al sinds 2009 actief met het turn-key verzorgen van oplossingen met Augmented Reality (AR). Eentje is zelfs al in de jaren 90 afgestudeerd op VR (ja, in de vorige eeuw!). Dat is later aangevuld met Virtual Reality (VR), Mixed Reality (MR) en Extended Reality (XR) projecten. Deze laatste term (XR) wordt ook gebruikt als een verzamelnaam voor Augmented-, Virtual- én Mixed Reality.

Wat is Augmented Reality (AR)?

Met Augmented Reality wordt digitale informatie visueel in de omgeving van de gebruiker geplaatst. Deze ziet ze dus geprojecteerd op de werkelijkheid. Door middel van ‘tracking’ verplaatst het digitale model zich niet wanneer de camera wordt bewogen. Hiermee wordt het realistische effect versterkt dat er opeens ‘iets’ is. Doordat de gebruiker ook de echte wereld ziet kan deze normaal functioneren (lopen, werken). Dit kan met VR niet omdat je daar volledig in een andere wereld zit. Probeer dan maar eens te lopen en niet te ergens tegen aan te stoten (beter blijven zitten dus).

AR voor marketing en Sales

Augmented reality kan gebruikt worden voor marketing- en sales-doeleinden. Producten kunnen bijvoorbeeld virtueel worden opgeroepen en bekeken. Op basis hiervan kan de consument al de keuze maken meer informatie op te vragen of het product zelfs te bestellen. In veel gevallen heeft de klant specifieke wensen waarvoor een specifieke mobiele app wordt gemaakt. Een belangrijk voorbeeld is van Ikea. Deze maakte via de catalogus bepaalde producten beschikbaar in 3D waardoor deze in bijvoorbeeld de woonkamer konden worden geplaatst.

 

Web-AR

Sinds eind 2019 groeit de belangstelling voor Web-AR waarvoor geen app nodig is maar waarmee de Augmented (3D) modellen via de browser kunnen worden gedownload. Vooral voor consumentenmarketing lijkt dit enorme mogelijkheden te bieden. Door gebruik te maken van een QR-code wordt de geïnteresseerde direct naar de juiste URL gebracht waar het 3D model kan worden gedownload.  Door de camera te richten op een horizontaal vlak wordt het 3D model gepositioneerd in de ‘echte’ wereld.

AR voor bedrijfsmatige toepassingen

AR wordt ook ook toegepast in de industrie en sectoren als logistiek en de zorg. Door gebruik te maken van ‘Head Mounted Devices’ kan een werknemer met beide handen werk verrichten waarbij hij/zij wordt begeleid door een Augmented Reality applicatie. Deze kan in het blikveld van de werknemer informatie plaatsten om daarmee de productiviteit te verhogen, fouten te voorkomen en nieuwe medewerkers sneller te trainen. Zo heeft artishock bijvoorbeeld waardevolle ervaringen opgedaan in de logistieke sector. Deze toepassing levert ook mogelijkheden voor het vastleggen van bepaalde taken waardoor kwaliteitscontrole verbetert en claims kunnen worden voorkomen.

 

Andere producten van Artishock

Naast Augmented Reality producties levert ArtiShock onder andere hologrammen, ‘serious games’ en interactieve digitale installaties. In alle gevallen wordt het 3D werk werk verzorgt door mede-oprichter HIA3D BV. Klik voor meer informatie en voorbeelden van het werk van de Coöperatie ArtiShock U.A. en ArtiShock Productions BV hier .

AR app van Provisur op Beurs in USA
Bezoekers bij Nible AR animation
Kleine beursstand Ariad
Incite/Ariad AR app
3D shark tank
BEAT T.I.M serious Game van PwC
Marcel en MD van Provisur zijn verbaasd 😉
AEGIR-Marine AR app
Gaya Augmented Reality
Frankfurt in de toekomst
Visit ArtiShock
Ga via deze link naar de wereld van Artishock.com
Artishock.com
Check out this Artishock Project
Samen met onze vast filmmakers en animatoren hebben wij deze internationale productie mogen verzorgen voor PwC Nederland en Duitsland.
Bekijk case
Check out this Artishock Project
Via de Artishock Partner, standbouwer Pitchkoff uit Breda, hebben wij voor Somfy verschillende projecten mogen verzorgen. Hier hoort bij het maken van een drietal animaties die zijn verwerkt in een interactieve console voor de beurstand op de PolycloseGent 2020.
Bekijk case