Rhiant Renovatieproject

In samenwerking met Constructif

Renovatieproject

In Hendrik-Ido-Ambacht lopen in 2019 en 2020 meerdere renovatieprojecten, waaronder op de Van Assendelftgaarde en de IJdenhove. Hier worden de woningen gerenoveerd waarbij duurzaamheid en het verhogen van het woongenot voorop staan. Deze video legt uit wat de belangrijkste stappen zijn die worden genomen en de impact op de bewoners die tijdens de werkzaamheden in hun woning blijven wonen. Uiteraard kunnen de werkzaamheden tot overlast leiden, maar in goede dialoog en door goede voorlichting kan dit goed gemanaged worden.

Het proces van voorlichting

Voor deze twee projecten is veel aandacht besteed aan voorlichting. Er is een modelwoning gemaakt waar andere bewoners konden gaan kijken. Hier draaide ook de video op heel groot beeldscherm. De animatie was daardoor het centrale onderdeel van deze modelwoning. Niet alleen het eindresultaat was te bekijken maar dus ook het proces dat leidt tot dat resultaat. Ook via sociale media en een fysieke brochure (gemaakt door DJEN Design uit HIA) werd alle informatie gedeeld.

Rhiant Renovatieproject

Overzicht plattegrond in 3D
Nieuwe meters
Van Assendelftgaarde HIA
Bekijk hier andere renovatieprojecten in 3D
In deze projecten worden verschillende voorbeelden van animaties getoond waarmee wordt uitgelegd hoe kades worden gerenoveerd.
Bekijk case
Bekijk hier andere herinrichtingsprojecten
Wanneer het niet om objecten gaat, maar maar om langere wegen wordt vaak over herinrichting gesproken. Hier zijn enkele voorbeelden te vinden.
Bekijk case