Hydrorock

Hydrorock toepassingen

Hydrorock produceert Hydrorock blokken voor een groot aantal toepassingen zoals het opslaan van overtollig regenwater om overlast te voorkomen, of juist om water op te slaan voor gebruik later zoals voor kassen (landbouwsector). Daarnaast kan het een tijdelijke opslag zijn voor water voor bomen in een droog klimaat. Doordat de blokken langzaam water afgeven kan daar waar het nodig is, namelijk bij de wortels, water worden aangevoerd. Hiermee wordt veel verspilling voorkomen (waaronder verdamping) en wordt ook voorkomen dat er aan het oppervlakte onkruid gaat groeien dat niet alleen het water opneemt maar ook voor extra onderhoudskosten zorgt.

De opdracht

Wij mochten een reeks visualisaties en animaties maken met het de opdracht deze zo veel mogelijk zonder tekst en in ieder geval zonder voice-over te maken zodat ze internationaal breed kunnen worden ingezet. In een van de video’s worden de voordelen ten opzichte van ‘crates’ uitgelegd.

Meest recent: Hydroblobs (2023)

Meest recent: Hydroblobs met lijngoot (2023)

Hydrorock voor irrigatie in woestijnklimaat

Hydrorock voor irrigatie

Hydrorock aanleg in stappen

Hydrorock vs. Crates

Hydorock werking

De visuele ondersteuning die wij als Hydrorock van HIA 3D krijgen kan ik samenvatten met de volgende woorden: deskundig, creatief, oplossingsgericht,¬†¬†betaalbaar en kwalitatief hoogstaand!”
Richard Dirne, Commercieel Directeur Hydrorock
Een ander voorbeeld van watermanagement
In china wordt bagger gebruikt om een meer dieper te maken en tegelijk eilanden aan te leggen voor flora en fauna.
Bekijk case
En wat doen we met afvalwater?
Afvalwater moet ook netjes worden afgevoerd. Dat kan via het riool, maar in toenemende mate zal regenwater naar het oppervlaktewater worden geloosd.
Bekijk case