Afvalverwerking, herinrichting en APV

Diverse projecten voor Gemeente Hendrik-Ido-Ambacht

Gescheiden afval

Gescheiden afvalwater

Afvalscheiding en verwerking

Voor de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht hebben wij een tweetal informatievideo’s gemaakt in een eenvoudige ‘laag poly’ 3D-stijl zoals we deze al eerder voor dezelfde klant hebben gebruikt. De video rondom de afvalverwerking gaat over het belang van het apart inzamelen van afval om daarmee de doelstellingen rondom het minimaliseren van restafval te behalen.

Gescheiden afvalwater

De video over het gescheiden afvalwater laat zien dat rioolwater en het water dat in de kolk of ‘put’ op straat wordt opgevangen niet dezelfde kant op gaan. Dit laatste water gaat in toenemende mate naar het oppervlaktewater (sloot) en daar moet je dus geen emmer met vies, chemisch verontreinigd water in gooien. Het rioolwater uit bijvoorbeeld het toilet wordt wel eerst schoongemaakt voordat het wordt geloosd (in de rivieren).

Project Waalvisie

De APV

Waalvisie

Deze animatie betreft onze eigen voortuin. Onze studio ligt aan de Havenkade. Het water voor onze deur stond vroeger in direct contact met de rivier De Waal en het open water van de Rivier Noord. De laatste decennia is de oude waterweg verdwenen onder parkeerplaatsen en bouwwerken. Het doel van de ‘Waalvisie’ is om de loop van de rivier visueel weer zichtbaar te maken. Deze animatie geeft de eerste plannen aan van de projectgroep en is gepresenteerd aan de bewoners, bedrijven en andere belanghebbenden.

Algemene Politieverordening

De gemeente HIA heeft de regels rondom de noodzaak het het proces van het aanvragen van vergunning vereenvoudigd. Dat is natuurlijk fijn, maar dan is het wel belangrijk dat de inwoners van de gemeente die weten. Deze animatie was de eerste animatie die een ‘laag poly’ stijl hanteerde voor de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht. Alle andere animaties hierboven getoond zijn hiervan afgeleid. Deze video werd binnen enkele dagen duizenden keren bekeken via verschillende kanalen.

Waterzuivering
Grofvuil wegbrengen naar de gemeentewerf
Afvalwater in huishouding
Gooi geen verontreinigd water in de put
Met de auto naar de mileustraat
Riool op Havenkade
Aansluiting op Riool
Riool in de Havenkade Hendrik-ido-Ambacht
Kunststof wordt apart ingezameld
Straatfeest (APV)
Bouwcontainer zonder vergunning (APV)
Loop van De Waal wordt zichtbaar
'Het Waaltje' weer zichtbaar
Bekijk hier de Veersedijk in Hendrik-Ido-Ambacht.
De Veersedijk is opnieuw ingericht en nieuwe wegen zorgen voor een vlotte bereikbaarheid van het centrum.
Bekijk case