Engelenburgerbrug (Dordrecht)

Renovatie van een unieke brug

Voor de gemeente Dordrecht hebben wij in 2019 een animatie gemaakt die het renovatietraject van de Engelenburgerbrug in kaart brengt. De brug uit 1910 is een rijksmonument, de historische delen en ornamenten wil de gemeente Dordrecht dan ook bewaren.

De ‘rolbascule-brug’, uniek voor Nederland, wordt voorzien van betonnen palen en alle historische onderdelen en motoren worden door specialisten opgeknapt en vervolgens teruggeplaatst.

(Opdrachtgever: gemeente Dordrecht)

Creatieve vrijheid

Het gehele proces is best ingewikkeld en het is verleidelijk om alle stappen nauwkeurig in beeld te brengen. Echter, de doelgroep van de animatie (voornamelijk omwonenden) is niet echt geïnteresseerd in een technische animatie, maar eerder in de processtappen die doorlopen moeten worden en de impact op de brug zelf en de omgeving. In de video ziet alles er net even eenvoudiger uit dan hoe het in realiteit zal gaan, denk aan het ophijsen van de brugdelen. Dit geeft de video de snelheid die voor een bewonersbijeenkomst gewenst was.

Engelenburgerbrug Renovatie

Mijn idee en technisch werkplan, voor de projecten waar ik verantwoordelijk ben, is door HIA3D in een prima samenwerking creatief uitgewerkt en verbeeld waarmee we de omgeving en alle betrokkenen weer goed hebben kunnen informeren.”
Peter de Vet, Projectmanager Lange Gelderse kade, Korte Kalkhaven Prins Clausbrug en Engelenburgerbrug
Engelenburgerbrug
heffen brugdeel
Nieuw metselwerk
Eindresultaat
Motor
Heffen vanaf ponton
Open of dicht?
Engelenburgerbrug
Behoudvariant (niet gekozen)
Vanaf het water
Brug is weer open
Na renovatie
Engelenburgerbrug luchtfoto
Engelenburgerbrug
Een animatie bekijken van de bouw van een nieuwe brug
De Prins Clausbrug is een supermoderne fiets- en voetgangersbrug die de stadswerven verbindt met het oude centrum van Dordrecht.
Bekijk case
Panorama-overzicht sept. 2020
Sept. 2020
Sept. 2020
Sept. 2020
Wachterhuisje sept. 2020