Prins Clausbrug (Dordrecht)

De verbinding tussen het centrum en de Stadswerven

Ingenieuze brug

In Dordrecht wordt de Prins Clausbrug gebouwd. De Prins Clausbrug zal de verbinding vormen tussen de punt van het schiereiland Stadswerven-Noord en de Riedijkshaven. Met deze brug voor voetgangers en fietsers wordt de historische binnenstad gemakkelijk bereikbaar. Op de punt van het schiereiland, zorgen horecagelegenheden straks voor gezelligheid.

Benieuwd hoe de bouw van de brug in zijn gang gaat? Bekijk de animatie. Wij zijn trots dat wij deze video/animatieproductie mochten verzorgen voor de Gemeente Dordrecht. Het is een zeer ambitieus, mooi en innovatief ontwerp van Rene van Zuuk. Let vooral op de ingenieuze wijze waarop de brug open en dicht gaat.

De brug zal in 2021 klaar zijn.

De animatie

Het werk aan dit project is gestart met het bestuderen van het voorlopig ontwerp (VO) de omgeving. Daarna zijn de technische tekeningen ontvangen van de brug. Dit leverde een eerste animatie op. Gedurende enkele weken is deze steeds verder verdiept met onderstaande video als resultaat.

De video is gepresenteerd tijdens een bewonersbijeenkomst en nam direct veel zorgen weg. De animatie kon de brug op de juiste schaal in de omgeving plaatsen en was niet zo ‘enorm’ als sommige bewoners van de nabijgelegen appartementen dachten. De brug werd snel als een verrijking van de omgeving gezien, zowel functioneel als esthetisch.

Meer info hier. (Opdrachtgever, gemeente Dordrecht)

Prins Clausbrug animatie

Mijn idee en technisch werkplan, voor de projecten waar ik verantwoordelijk ben, is door HIA3D in een prima samenwerking creatief uitgewerkt en verbeeld waarmee we de omgeving en alle betrokkenen weer goed hebben kunnen informeren.”
Peter de Vet, Projectmanager Lange Gelderse kade, Korte Kalkhaven Prins Clausbrug en Engelenburgerbrug
Foto en 3D gecombineerd
Luchtfoto locatie
Remmingwerk en damwanden
Fundering voor peiler
Drijvende kraan arriveert
Heffen brugdeel met kraan
Zwevend brugdeel šŸ˜‰
Eerste brugdeel
Brugdeel Stadswerven-kant
Ging het maar zo makkelijk..
Luchtfoto
Zo wordt ie
Vanuit de lucht
Foto en 3D richting Stadswerven
Vanaf de stadskant
Brug staat open
Klaar!
Onderkant brug
Eindresultaat
Vanaf de Stadswerven
Sfeerbeeld
Zie ook: Choƫphore, beeld bij de Prins Clausbrug
Het beeld van Choƫphore, ook wel Hanneken van Dordt genoemd, wordt wellicht naast de Prins Clausbrug geplaatst.
Bekijk project
De opening
Prins Clausbrug officieel geopend door HKH Beatrix
Klik hier