Woningrenovaties voorgesteld in 3D

Op deze manier halen corporaties de gewenste meerderheid voor uitvoering van de plannen

Wat gaat er gebeuren?

In toenemende mate bouwen, renoveren, verbouwen en onderhouden Woningbouwcorporaties hoogwaardige en duurzame bouwkundige werken voor zowel de woning- als de utiliteitsbouw. In Hendrik-Ido-Ambacht, Capelle a/d IJssel, Lisse en Sliedrecht is Constructif bijvoorbeeld verantwoordelijk voor de renovatie en verduurzaming van een aantal appartementengebouwen. In Capelle staan enkele panden waarvoor de woningbouwcoöperatie Havensteder heeft besloten om deze te renoveren waardoor deze duurzamer worden (minder energie verbruiken) en waarbij het woongenot wordt verhoogd. Door toepassing van intelligente afzuiging is dit ook nog eens in het voordeel van de gezondheid van de bewoners. Dit soort projecten vinden navolging op andere locaties met panden van onder andere woningbouwcorporaties Rhiant, Tablis en Stek.

Eerdere evaringen

De video’s laten zien wat er gaat gebeuren en de impact op de bewoners die veelal in de woning blijven tijdens de werkzaamheden. Nieuwe verwarmingsinstallaties, luchtverversingssystemen en isolatiemaatregelen worden uitgelegd.

Zeker wanneer vanwege Corona geen fysieke bijeenkomsten kunnen worden georganiseerd heeft de animatie zijn waarde bewezen. De animaties zijn te zien in de modelwoning en/of kunnen worden gedeeld via digitale kanalen. Afbeeldingen kunnen ook gemakkelijk worden verwerkt in een een brochure waarin de bewoners alles nog eens rustig kunnen bekijken. Dit kan interessant zijn wanneer de gemiddelde leeftijd hoog is, of wanneer er veel inwoners zijn met een taalachterstand. Deze brochures, eventueel in verschillende talen, kunnen wij uiteraard ook verzorgen.

Met behulp van de animaties wordt de meerderheid van de bewoners (bv. 70%) overtuigd om in te stemmen met de plannen. De voordelen worden duidelijk gepresenteerd en kunnen worden afgewogen tegen te verwachte ongemakken. Het voorkomt misverstanden en de bewoners werken constructief mee.

HIA3D is een deskundige partij die met je meedenkt en snel schakelt onder strakke deadlines, dit allemaal terwijl ze de kwaliteit hoog houden. Wij hebben de samenwerking als zeer prettig ervaren en nemen zeker weer contact op als we een nieuwe 3D film nodig hebben!”
Amanda de Wit, Woonconsulent Constructif Rotterdam (2020)

De Oorden, Den Haag (2022)

Wierlaan, Bergen op Zoom (2022)

Moerwijk West, Den Haag (2022)

Palenstein, Zoetermeer (2022)

Willem Alexander Flat, Gorinchem (2021)

Lodewijk van Deijselhof, Delft (2021)

Renovatie appartementen Havik, Sliedrecht (2021)

Renovatie appartementen Valkhof, Sliedrecht (2021)

Video Reigerlaan/meeuwensingel, Capelle a/d IJssel (2020)

Renovatie appartementen Lisse (2020)

Nieuwe isolatiepanelen
Ventilatie in badkamer
Nieuwe coating wordt aangebracht
Afzuiging in de keuken
Een vergelijkbaar project in Hendrik-Ido-Ambacht
De projecten zijn vergelijkbaar, maar er zijn ook verschillen...
Check it out!