‘Emily vertelt…’, de game is publiek en op TV!

WE DID IT!

Hoe bijzonder dat de serious game is gepubliceerd. Na twee jaar hard werken is een idee van scholieren daadwerkelijk gerealiseerd.

Een idee, gepresenteerd tijdens de Smart Lectures 2018, is opgepakt door HIA3D en Artishock uit Dordrecht. Met inbreng van enkele sponsoren (ASZ, Incyte Benelux, Artishock) en een subsidie van het innovatiefonds Smart City Dordrecht zijn in 2019 de financiƫn bij elkaar gekomen en is begonnen aan de productie. De app is nu klaar en officieel gelanceerd.

Men de app wordt op een speelse manier informatie over de genetische aandoening AOS gedeeld. Het is gebaseerd op de ervaringen van Emily uit Zwijndrecht. Door het spelen van het spel kan een kind leren omgaan met het jargon en wat het betekent.

Informatie delen wordt leuk!

Het delen van informatie is met deze game gemakkelijker geworden. Je nodigt vriendje of vriendinnetje uit om ook het spelletje te spelen. Uiteraard kunnen ook ouderen of ouders samen met hun kind het spel spelen. Dit gaat natuurlijk ook werken voor andere ziektes of aandoeningen.

Door het verzamelen van woorden (naast allerlei andere zaken) moet het een makkie zijn om aan het einde van ieder ‘level’ de text compleet te maken. Daarna snel door naar het volgende level. Ben je goed en snel kun je ook nog eens wisselen van outfit, tot je iets hebt gevonden dat echt ‘cool’ is. Ben je een tiener kies je wellicht liever voor een wat oudere Emily, die er trouwens net zo uit ziet als de echte.

Wij zijn trots de app gepubliceerd te hebben. Klik hier voor meer informatie over de ontstaansgeschiedenis en de app zelf.

Emily bij SBS6 Hart van Nederland 19-09-2020

Beginscherm met intro
Hoe gaat de deur open?
Sta je opeens op een lamp
Deze is nog gemakkelijk..
Dordrecht op de achtergrond
Meer info over de game 'Emily Vertelt...'
Fijn dat deze leuke 'serious game' nu publiek is. Hoe gaaf dat een idee van scholieren daadwerkelijk is gerealiseerd.
Bekijk het hier