Animaties voor de Zorgsector

De jaarlijkse griep- en pneumokokkenvaccintatie-campagne in detail

 

Elke jaar verzorgt DMDR uit Ridderkerk de verzending van enkele miljoenen uitnodigingen names zo’n 70% van de Nederlandse huisartsen. Op basis van een analyse van de meest voorkomende vragen in 2022 hebben we de opdracht gekregen om een 8 tal animaties te maken.

Opvallend was dat de moeilijkste vraag uit 2022 zo voor de hand lag dat deze nergens goed omschreven was. Deze vraag van bijvoorbeeld een doktersassistente was: “Ik zorg voor het eerst voor de uitnodigingen, waar moet ik beginnen?” Deze vraag leidde tot de introductie-animatie.

Andere vragen waren gelinkt aan de tijdslijn, “wanneer moet ik wat doen?” of “wanneer worden de uitnodigingsbrieven daadwerkelijk bezorgd?”. De twee animaties over ‘de tijdslijn in het algemeen’ en ‘de bezorgperiode in detail’ geven daar antwoord op.

Andere animaties zijn gemaakt voor specifieke onderwerpen zoals het gebruik van de modelbrieven, het uploaden, Afspraakservice.nl of hoe in het grootste huisartseninformatiesysteem (HIS) ‘Medicom’ de juiste gegevens op het juiste moment klaar kunnen worden gezet voor verdere verwerking door DMDR.

Uiteindelijk heeft DMDR een mooie animatiepagina gemaakt op haar site www.dmdr.nl.

 

Het gehele proces
Bezorgperiode
Webshop DMDR
Afspraakservice.nl
Brief en envelop
HIS systeem
DMDR
Overzicht video's
Overzicht video's
De DMDR-animatiepagina
Benieuwd hoe DMDR de serie animaties heeft verwerkt op haar site?
Check it out!