Bersselaar Constructie

Videoproductie – Hoe bouw je een brug over een snelweg?

1 jaar filmen

Een brug is niet zomaar gebouwd, of gefilmd… De opdracht was het proces van het begin tot het eind vast te leggen. De belangrijkste fasen waren: engineering, constructie in de werkplaats, het transport van de brugdelen, coating, transport naar eindlocatie en de plaatsing.

In samenwerking met de jonge filmmaker Nathanael Allen heeft HIA3D met meerdere camera’s de verschillende processtappen vastgelegd.

Spannend was het om in een periode waarin in Nederland een avondklok werd gehanteerd op pad te gaan. Dit werd niet gemakkelijk gemaakt tijdens de koudste nacht van het jaar met -15 graden Celcius. Het was geweldig dat we werkelijk overal met onze neus op mochten staan om mooie beelden te maken.

Combinatie Vakmanschap en High Tech

Wat we vooral in beeld wilde brengen is de samenwerking tussen verschillende vakmensen en de combinatie met high tech apparatuur. Bersselaar Constructie heeft een bijzondere positie in de markt omdat zij zelfs tegen de allerhoogste kwaliteitseisen dit soort grote constructies kan leveren.

Een van de speciale technieken betreft het lassen van Super Duplex staal. Deze staalsoort is nog beter tegen corrosie bestand dan normaal RVS. Het lassen van deze materialen vereist speciale certificaten.

Het eindresultaat is ook afhankelijk van andere externe partners. Indrukwekkend was de precisie tijdens het hijsen van de 160 ton brug door de mannen van Mammoet.

De volledige video

Vakman aan het werk
Bersselaar Constructie
Lasser aan het werk
Lasrobot wordt geprogrammeerd
Lasrobot
Super Duplex
Aflakken
Brugdeel gaat richting Veldhoven
Nachttransport bij -15
Brug op weg naar eindlocatie
Brug wordt geplaatst
Bersselaar Constructie
Selfie rond 02:00
Donkere omstandigheden geen probleem voor onze camera's
Waar een goede samenwerking toe kan leiden blijkt wel uit deze video. Gedurende een jaar in goed en nauw overleg meerdere filmsessies gehad op verschillende locaties met de mensen van HIA3D. Of de opnames midden in de nacht bij -15 moesten worden gemaakt of dat het transport door Nederland meerdere malen moest worden ingehaald voor de juiste shots, niets was te veel gevraagd. Wij zijn blij met het eindresultaat.
Stijn van den Bersselaar – Bersselaar Constructie BV
Samenwerking met Nathanael Allen Videoproducties
HIA3D werkt samen met jonge talentvolle filmmaker
Klik link naar site
Een mooie constructie van Bersselaar Constructie BV
Meer technische informatie over het project kun je vinden op deze site.
Klik hier